Studiereizen

Studiereizen

‘Wij kunnen dit, hier hebben wij voor gestudeerd.’ Roept een student die waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven de mouwen opstroopt op een bouwplaats. En theorie en praktijk blijken soms ver uit elkaar te liggen. Daarom is zo’n reis ontzettend leerzaam. Je krijgt de kans dat wat je geleerd hebt toe te passen onder andere omstandigheden, met beperkte middelen en met extra barrières. De kans om nieuwe problemen te lijf te gaan én op te lossen. Zelfontplooiing in sneltreinvaart.

Op aanvraag organiseren we allerlei soorten studiereizen. Eerder dit jaar hebben we een groep van 22 studenten van de TU Eindhoven op bezoek gehad samen met hun professoren. Het was een combinatie van werken aan case-studies (onderzoek) en praktijkervaring opdoen (helpen bouwen van 4 biogas installaties). Gedurende ruim een week was de groep op locatie en aansluitend was er tijd voor avontuur in de vorm van een korte trek door de Himalaya en een junglesafari. Eenzelfde soort reis kunnen we bieden voor een groot aantal studies zoals antropologie, sociologie, tropische landbouw, regional development studies en uiteraard ontwikkelingssamenwerking.

Pluspunten

We hebben een aantal fijne gastgezinnen waar studenten kunnen verblijven en mee-eten. Dit staat garant voor veel contact met de lokale bevolking en een unieke ervaring.
Er is de mogelijkheid tot het herbergen van grote groepen (tot max. 25 personen.)
Een groot deel van het jaar bieden we Nederlandstalige begeleiders ter plaatse.
We hanteren zeer vriendelijke tarieven aangezien alles rechtstreeks geregeld wordt zonder tussenkomst van commerciële partijen. Dat geldt ook voor de elementen als trekking en safari.

Voor meer informatie en mogelijkheden, neem contact met ons op.